Tuesday, October 20, 2009

Coppi sullo Stelvio: una pagina di ciclismo indimenticabile





Giancarlo Pavoni, owner of the Il Canneto Restaurant finally on camera for one of his epic Mario Ferretti's radio race reports. Giancarlo is very well known in the local cycling community, if not for his past as race organizer and team manager, surely for his famous homemade pasta: egg noodles, ravioli and cannelloni. Avid fan of soccer beside professional cycling, he is able to remember race results and old stories better than anybody else. His passion for the sport is clear right from the moment you step in the restaurant with an entire wall covered of shirts, pics and autographs of champions from Bartali to De Luca. And should you still be in doubt about the appearance, please have a short conversation with one of his daughters Monica or Paola, or with one of his long time waiters.

Italian translation:
Giancarlo Pavoni, proprietario del Ristorante Il Canneto (Roma, Italia) e Presidente della storica squadra GS Grottaferrata, finalmente ripreso in una delle sue epiche radiocronache di Mario Ferretti. Giancarlo e' tra le persone piu' conosciute nell'ambiente ciclistico laziale, se non per il suo passato di organizzatore di gare e di dirigente sportivo, sicuramente per il famoso trittico di fettuccine - agnolotti - cannelloni. Appassionatissimo di calcio oltre che di ciclismo e' capace di ricordare risultati ed aneddoti come nessun altro sarebbe in grado. Il suo fervore per lo sport risulta chiaro sin da quando si accede nel ristorante con una parete intera coperta da magliette, foto ed autografi di campioni da Bartali a De Luca. E se ancora ci fosse qualche dubbio a riguardo dell'apparenza, e' sufficiente farsi una chiacchierata con le figlie Monica e Paola o con i suoi camerieri di sempre.

No comments:

Post a Comment